8 de març del 2012

FOTÒGRAFA I TREBALLADORA.



  En fotografia, imagino que per idèntics motius que en altres disciplines sempre s'ha fet notar una major presència masculina. Cal dir que Menorca ha estat una excepció, en un temps no gaire llunyà va arribar a tenir fins a set fotoperiodistes dones per a tres mitjans diferents. Això significava més de la meitat dels fotògraf@s de premsa que treballaven a l'illa. Ara els acomiadaments i l'intrusisme d'altres "professionals" ha fet baixar la mitjana femenina, i la masculina també.
                                                                            Gemma Andreu.

  Actualment i des de fa més d'una dècada Gemma Andreu fotografia per al diari Menorca. És una fotògrafa que actua amb discreció, estima la professió i sempre a demostrat sensibilitat cap a l'imatge. Quan cal cobrir una notícia m'agrada trobar-me amb ella, la darrera ocasió que varem coincidir va ser dissabte passat a les set de la tarda en el pavelló del Menorca Basquet, tocava partit de bàsquet i ella arribava d'una intensa jornada en què havia recorregut mitja illa amb la seva càmera a coll fotografiant per al seu periòdic.
Avui 8 de març dia de la dona treballadora i la resta de l'any Gemma és dona i treballadora d'una professió que és un ofici, fotògrafa.
Gemma amb altres companys fotografiant sota la pluja en la manifestació contra la reforma laboral.